Ny utrustning till Studion

I veckan fick jag hem mitt nya ljudkort.

Ett Focusrite Scarlett 2i2 (2nd generation) med tillhörande studiopaket. Då ingår hörlurar, XLR-kabel och en mikrofon. Allt för runt 2000 kr. Mycket prisvärt. Focusrite gör bra ljudkort de är dessutom riktigt prisvärda.

 

Focusrite 2i2

Fick även hem ett Yamaha Reface CP elpiano som också är riktigt prisvärt. Dessutom skönt att ha tillgång till ett skapligt piano även om det har minitangenter. Det tar dessutom betydligt mindre plats på skrivbordet.

Yamaha Reface CP, mitt nya Piano.

Givetvis var jag inte sen att prova min nya utrustning. Mitt Reface CP har Rhodes ljud och jag kom genast att tänka på Motown.

Riktigt trevligt. Senare hamnade denna snutt i Logic…

Blev helt ok. Ljudet ifrån pianot är helt obehandlat, det är endast inspelat som det är.

Det är de inbyggda effekterna som gör det hela. Det finns tremolo, wah, chorus, phaser två olika delay samt reverb. Det är dessutom riktigt lätt att skruva fram ljud då kontrollerna är mycket trevliga. De inbyggda högtalarna låter helt ok och det går att stoppa i 6 stycken AA batterier om du vill ta med dig pianot under armen och gå ut på gräsmattan och jamma.

Tangentbordet är riktigt trevligt trots minitangenter. Nu är jag ingen pianist så det mindre formatet stör mig inte nämnvärt. Det går att få till riktigt snygga anslag också.

Totalt sett är jag riktigt nöjd med mina nya studioprylar och de kommer att få arbeta hårt framöver då jag just nu läser kursen Musikproduktion II vid Linnéuniversitetet.

Jag kan rekommendera ett Reface CP, tyvärr kan leveranstiden vara rätt lång. Jag beställde mitt ifrån Thomann och fick vänta nästan 10 veckor på leverans.

Läs mer om Yamahas Reface serie här.

Författare: Johan

Systemutvecklare, Musikant, musikproducent, orienterare och allmän nörd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *